Facebook скоро ще се нанесе в градче на площ от 240 хиляди кв.м.

Екипът от централата на Facebook скоро ще се нанесе в малко градче, наречено Willow Campus и разгърнато на площ от 240 000 квадратни метра, съобщават официално от социалната мрежа.

Преди четири години Facebook пренесе централния си офис в Менло Парк, а сега подготвя разширение на новия си дом. За разлика от други ИТ гиганти, компанията на Марк Зукърбърг не смята да изгражда огромни футуристични сгради. Вместо това Facebook ще построи едно малко градче, или кампус.

Willow Campus се очертава като комплексно селище, с офиси и жилищни сгради, транспортни артерии, магазини и инфраструктура за пълноценен живот и работа. В селището с площ от почти 240 000 кв. м. ще има 1500 жилищни сгради, 11 600 кв. м. търговски обекти, 162 500 кв. м. офиси, магазини, заведения, центрове за почивка и др, информира technews.bg.

Строителството на кампуса ще започне през 2019 г., като на първия етап – до 2021 г. – ще бъдат изградени офисите, жилищата и търговските обекти. Комплексът ще бъде завършен напълно в следващите две години.

Автор:npn.com.ua

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *