Facebook тества видео реклами

Facebook тества видео реклами, при което рекламата тръгва, след като видеото вече е започнало, съобщава ВВС.

Рекламите вероятно ще се появят за първи път във Facebook видеа на професионални издатели, разкрива анализатор. За момента социалната мрежа не позволява реклами, които стартират преди началото на видео.

Издателите ще получат 55% от приходите от продажбите на реклами, пише технологичният сай Recode. За момента Facebook не коментира информацията.

„Рекламодателите харесват много видео рекламите. Ако Facebook иска тези долари от тв реклами, трябва да инвестира повече във видео“, съобщава анализаторът Елени Мароули от компанията HIS Markit.

Според нея този тип реклами няма да бъде по-досаден за потребителите от гледането на видео във Facebook, но отбеляза, че социалната мрежа трябва да реши дали рекламното съдържание ще бъде кратко, по-кратко от типичните телевизионни реклами например, информира profit.bg.

Според Мароули Facebook иска да увеличи приходите, които може да генерира от видео съдържание. Миналата година компанията призна, че статистически данни за някои гледания на видеа са били завишени с до 80%.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *