Facebook ще предлага и финансови услуги?

Според наличната информация, в близките няколко седмици Facebook ще получи необходимото разрешение за такава дейност от съответните контролиращи органи в Ирландия. Така в обозримо бъдеще компанията ще може да предоставя възможността за съхраняване на парични средства на потребителите и за използването им за разплащане към други потребители.

Мениджърите на Facebook изглежда не смятат за достатъчно да владеят най-голямата социална мрежа. Това може да се съди от намерението им скоро да започнат да предлагат на потребителите и финансови услуги, за което съобщава онлайн изданиетоTheNextWeb, като се позовава на Financial Times.

Всъщност във Facebook ще се появят електронни пари (e-money), които ще позволят на социалната мрежа да емитира собствени единици за съхранение с определена парична стойност, които ще дават на потребителите право да изискват от компанията тази стойност под формата на нормални пари. Очаква се тази „електронна валута“ да може да бъде използвана в цяла Европа чрез процес, наречен „passporting“.

Съобщава се също, че Facebook е провела преговори за сътрудничество с три компании в Лондон, които се занимават с международни финансови преводи и онлайн разплащания чрез мобилни устройства: TransferWise, Moni Technologies и Azimo.

Засега от Facebook обаче отказват да коментират по тази тема, така че информацията не е потвърдена официално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *