Ford планира значителни съкращения

Aвтoмoбилният пpoизвoдитeл Ford Motor планира значителни съкращения на работната сила в световен мащаб, като по този начин изпълнителният директор на ĸoмпaниятa Марк Фийлдс се придържа към плана за съкращаване на разходите с 3 млрд. долара, съобщава „Блумбърг“.

По време на тригодишния управленски мандат на Марк Фийлдс цените на акциите на Ford също пострадаха сериозно, а пазарната стойност на компанията се понижи значително.

Намаляването на работните места е насочено до голяма степен към служителите в автомобилния гигант и има за цел да намали техния брой в световен план с около 10%. За сега не е ясно дали планът включва съкращения на почасовата работна сила в американските фабрики на Ford и в заводите на компанията зад граница, информира infostock.bg.

Aвтoмoбилният пpoизвoдитeл разполага с 200 хиляди служители в световен мащаб, половината от които работят в Северна Америка. Евентуалните съкращения в САЩ могат да предизвикат политически реакции с оглед на съществената роля на автомобилната индустрия.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *