Ford произведе 10 млн. автомобила Mustang

Mustang, култовият автомобил на автомобилната марка Ford и символ на американската култура, премина  историческата граница от 10 млн. автомобила, предаде AFP, цитирана от БТА. Те са произведени в завода в Детройт, историческата столица на автомобилостроенето в Америка.Ford произведе 10 млн. автомобила Mustang.

Резултат с изображение за мустанг форд

Този автомобил, честван в киното и в музиката и признат в целия свят като водещ културен обект на САЩ, си е спечелил правото на голямо празненство в централата на Ford в щата Мичиган.

Празникът е в ключов за автомобилния производител момент: продажбите на Mustang в САЩ всъщност са спаднали, но са се ускорили в чужбина, особено в Китай и Германия.

Форд се обърна към носталгичното чувство на американците, за да отбележи този етап от Ford на емблематичния автомобил, кръстен на дивите коне, препускали в американския запад.

„Mustang е най-продаваното спортно купе в Германия, както и в САЩ“, изрази задоволството си главният изпълнителен директор Джим Хакет в централата на компанията.

Първият модел е бил представен през пролетта на 1964 година в Ню Йорк, няколко месеца преди обичайния календар на индустрията, след като вече бил разпалил любопитството, за да се превърне в икона, информира investor.bg.

Боб Мерлис, който тогава е бил юноша, е присъствал на събитието. Той става историк на автомобила и си спомня: „хората бяха толкова ентусиазирани заради този автомобил (…) представяха го като един вид автомобил на свободата“.

Ford вече използва миналото си и фактора носталгия. Компанията представи през януари лимитирано издание на модела, кръстен Mustang Bullitt, на името на известния филм от 1968 година, в който Стийв Маккуин кръстосваше улиците на Сан Франциско зад волана на един Mustang.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *