Ford ще инвестира 4 млрд. долара за автономни коли

Автомобилната компанията Ford Motor заяви, че ще инвестира 4 млрд. долара до 2023 г. в новосъздаденото си звено за автономни превозни средства – Ford Autonomous Vehicles, като планира да разработи самоуправляващи се коли през следващите три години, предава Ройтерс.Ford ще инвестира 4 млрд. долара за автономни коли.

Резултат с изображение за форд завод

Вторият по големина американски производител на автомобили твърди, че новото звено включва интеграцията на системи за самоуправление, проучвания на автономни превозни средства и напреднало инженерство.

Звеното, което ще бъде оглавено от вицепрезидента Шериф Маракби, ще бъде базирано в кампуса на Ford в Детройт и ще включва дела на Ford в Argo AI – базирания ѝ в Питсбърг партньор в разработката на системи за автономно управление, информира investor.bg.

Ford обяви, че инвестицията от 4 млрд. долара включва 1 млрд. долара, вложени в Ardo AI, анонсирани през миналата година.

Ford и BMW планират да пуснат на пазара самоуправляващи се коли до 2021 г. Tesla говори за създаването от мрежа от такива превозни средства, а Uber продължава експериментите си в тази сфера въпреки инцидента с нейния автомобил, който уби жена в Аризона.

General Motors вече има звено за автономни превозни средства – Cruise, което придоби през 2016 г.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *