FOREX търговия – анализ 04/08/2008

EUR/USD
През юли европейската валута достигна нов исторически максимум в района на 1.6040, след което рязко се понижи. През изминалата седмица двойката продължи понижението и се закрепи под 1.5610. На седмичния таймфрейм възходящата тенденция засега остава актуална, но е образувана дивергенция, което може да стане сигнал за обръщане на тренда. На дневния таймфрейм двойщата също направи дивергенция и се снижи, тествайки линията на годишния възходящ тренд. Присъства риск от обръщане на посоката и начало на низходяща вълна. Укрепване на еврото под подкрепата 1.5510 ще даде сигнали за понижение. Ръст над 1.5660 може да предизвика укрепване на европейската валута.

GBP/USD
През месец юли паунда не успя да формира насочено движение и закри без съществено изменение. През изминалата седмица английската валута се понижи и отново се закрепи под зоната на подкрепа 1.9800-1.9850. На дневния таймфрейм двойката преодоля линията на краткосрочния възходящ тренд, след което сформира краткосрочен низходящ канал. Низходящия натиск за паунда се запазва, като укрепване под 1.9710 ще сигнализира в полза на снижение на английската валута. Укрепване над 1.9850 ще даде сигнали в полза на укрепването на кабела.

USD/JPY
През юли двойката рязко нарастна, но укрепване над ключовата съпротива 108.60 така и не й се удаде. Присъства риск от възобновяване на низходящата тенденция докато двойката остава под зоната на съпротива 108.50-109.00. На дневния таймфрейм е сформиран „флаг”, което може да сигнализира за по-нататъшния ръст на долара спрямо йената, като в същото време е сформирана дивергенция. На четиричасовия таймфрейм долар/йена образува дивергенция, след което се понижи. Укрепване над 108.60 може да провокира укрепване на долара. Преодоляването на подкрепата в района на 107.20 ще бъде сигнал за по-нататъшно понижение на двойката.

USD/CHF
През юли двойката рязко се покачи, след като не успя да развие низходящо движение. През изминалата седмица двойката продължи ръстта като се проближи до силната зона на съпротива 1.0510-1.0550. На седмичната графика долар/франк не успя да се закрепи над нивото 1.0450, което е сигнал в полза на по-нататъшния ръст на долара. На дневния таймфрейм USDCHF сформира „флаг” и преодоля линията на низходящия тренд. Укрепване под 1.0250 ще даде сигнали за по-нататъшно понижение. Ръст над 1.0460 ще сигнализира за ръст на двойката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *