Galaxy Digital съобщава загуба от $1 милиард за 2022 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, Майк Новограц, заяви, че компанията е успяла да се възстанови след кризата на криптовалутите и все още е стабилна. Въпреки загубите, Новограц е уверен във визията на компанията за бъдещето си и заяви, че 2022 г. е била формираща за нея. Galaxy Digital е успешно се възползвала от стратегически възможности за развитие на бизнеса си за бъдещето.

През четвъртото тримесечие на 2022 г., компанията отчете загуба от $287,8 милиона, която се дължи главно на пазарните условия, които засегнаха крипто индустрията. Трябва да се отбележи, че това представлява голям спад спрямо печалбата от $521,3 милиона, постигната в същия период от предходната година. Нереализирани пазарни оценки на инвестициите от портфолиото на компанията “Principal Investments” също допринесоха за загубата.

Въпреки това, Galaxy Digital оптимистично гледа към бъдещето и на крипто пазара като цяло. Коментарите на Майк Новограц отразяват растящото убеждение между инвеститорите, че криптовалутите могат да бъдат използвани като хедж срещу инфлацията и икономическата несигурност, поради прекомерното количеството печатане на пари от правителствата по света.

Необходимо е да се отбележи, че Galaxy Digital е генерирала около $150 милиона приходи от началото на годината до момента на статията и все още разполага със силна ликвидна позиция към 24 март 2023 г. Майк Новограц продължава да бъде оптимистичен за бъдещето на компанията и на крипто индустрията като цяло.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *