GM е продал 200 000 електромобила

Дженерал мотърс (General Motors) достигна преди края на миналата година прага от 200 000 продадени електромобила в Съединените щати. Това постепенно ще го лиши от данъчен стимул на стойност 7500 долара (6620 евро) за закупуването на такъв вид кола през идните 15 месеца, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информиран източник.

Резултат с изображение за GM електромобили

Този брой – 200 000 – представлява общите продажби на електромобили от най-големия американски автомобилостроител в Съединените щати от 2010 година. Той е бил достигнат през четвъртото тримесечие на 2018 година, което означава, че финансовият стимул за потенциалните му клиенти ще намалее до 3750 долара през април, след това до 1875 долара през октомври и ще бъде напълно премахнат до април 2020 година.

Дженерал мотърс, който беше обявил, че очаква да прехвърли този праг преди края на 2018 година, отказа да коментира информацията преди да бъдат публикувани по-късно днес данните за тримесечните му продажби. Друг американски производител на електромобили, Тесла (Tesla), достигна прага от 200 000 през юли 2018 година и във вторник финансовият стимул за закупуването на негови коли намаля наполовина. Групата на Илон Мъск обяви вчера, че ще се опита да компенсира това, като понижи с 2000 долара цената на автомобилите си в САЩ. И Дженерал мотърс, и Тесла, бяха поискали от Конгреса на САЩ да направи дългосрочен стимула за закупуване на електромобили, информира economynews.bg.

През ноември Дженерал мотърс обяви съкращаването на около 8000 работни места в Северна Америка в рамките на адаптирането му към сътресенията в автомобилния сектор, които го принуждават да се откаже от традиционните седани и да инвестира мащабно в електромобили и безпилотни коли. Това накара президента на САЩ Доналд Тръмп да заплаши да премахне всички субсидии за Дженерал мотърс.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *