GM и „Хонда“ ще разработват заедно автомобили

Американският автомобилостроител „Дженерал мотърс“ (General Motors) и японският „Хонда“ (Honda) обявиха, че са сключили сделка за проучване на възможността да споделят дейността си в Северна Америка, предаде „Асошиейтед прес“.

Планирането на разговорите за съвместно проектирани автомобили ще започне незабавно и ще обхваща както електромобили, така и коли с двигатели с вътрешно горене. Инженерната работа се очаква да започне в началото на идната година, информира bnr.bg.

„Хонда“ и „Дженерал мотърс“ посочиха в изявление днес, че ще си сътрудничат и при покупките, изследванията и свързаните услуги.

GM to restart full-size SUV production, bring back most its workforce

Подписаният меморандум за разбирателство между компаниите не е обвързващ. Той обаче е поредният сигнал за засилването на консолидацията в автомобилния бранш на фона на огромните капиталови разходи на компаниите за разработване на сегашните продукти, както и на електрически и автономни коли, отбелязва АП.

China Says It's “Now the Biggest Market” for GM Cars & Trucks - Modern Diplomacy

Друг голям детройтски концерн – „Форд“ (Ford), вече постигна подобно споразумение с германския „Фолксваген“ (Volkswagen) по-рано тази година, а италианско-американският „Фиат Крайслер“ (Fiat Chrysler) се слива с френската „Пе Ес А Пежо“ (PSA Peugeot).

„Дженерал мотърс“ и „Хонда“ ще работят съвместно по електромобили и коли, задвижвани с водородни клетки, както и по автономни електромобили.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *