Google вече има виртуален музей

Google Arts & Culture https://www.google.com/culturalinstitute/beta/ – това е новият виртуален музей на Google, предоставящ достъп до огромно количество информация, картини от прочути художници, исторически снимки и документи и виртуални разходки из най-различни културни забележителности, разположени по целия свят.

 

Можете да разглеждате колекциите и от мобилни устройства под iOS или Android.

Виртуалните разходки, реализирани с технологията Google Street View могат да ви отведат в Националната библиотека на Австрия, в руския музей “Циолковски”, посветен на историята на космонавтиката, в Белия Дом и в многобройни крепости, манастири и интересни места по целия свят.

В новия виртуален музей на Google са събрани 65 хил. картини, 8 хил. фотографии, 19 хил. глинени изделия, 7 хил. скулптури и т.н информира cio.bg.

В етап на пилотни тестове е още една интересна функционалност – приложението е т.нар. „Art Recognizer” (т.е. разпознаване на експонат). За сега в обхвата на Art Recognizer са картинната галерия Dulwich в Лондон, Националната художествена галерия във Вашингтон, Художествената галерия в Сидни. Там насочвайки камерата на своя смартфон към дадена картина, посетителите могат да получат подробна информация за нея.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *