Google влиза на пазара на 5G смартфони

Иван Гайдаров

Google навлиза на пазара на 5G смартфони с два модела. Флагманът Pixel 5 и 5G версията на по-достъпния Pixel 4a бяха представени на виртуално събитие – Launch Night In. И двете устройства се захранват от чипсета Snapdragon 765G на Qualcomm. Макар и да не е първокласната серия Snapdragon 865, този тип чипсети са достатъчно мощни, за да може Google да даде тригодишна гаранция за актуализациите на Android, в сравнение с досегашните две години.

Google влиза на пазара на 5G смартфони - computerworld.bg

 

Ако не изключителни, спецификациите на двата модела са прилични. В сравнение с iPhone 11 Pro и най-новите Galaxy S20 5G устройства, Pixel 5 е по-малък, но и по-лек, а дисплеят е малко по-нисък клас, но достатъчно адекватен. Капацитетът на батерията е сравним с тези два флагмана, а и има нов режим Extreme Battery Saver, който може да увеличи работата на пълна батерия с до 48 часа, информира computerworld.bg.

5G в смартфоните поевтинява въпреки забавянето на новото поколение мрежи | Клуб 'Z'

Камерите също имат достатъчно добри спецификации, а Google представи и няколко софтуерни функции, които оптимизират тяхната работа, включително AI-захранван режим Portrait Light за регулиране на светлината, опция Cinematic Pan и три режима за стабилизиране на видео .
Pixel 5 има 8 GB RAM – колкото Galaxy S20 5G и два пъти повече от серията iPhone 11.

Пазарът на премиум смартфони бележи спад през първото тримесечие - Новини | Mobile Bulgaria

Това, което отличава моделите на Google от останалите водещи 5G смартфони, е цената. Pixel 5 например е с цена от 699 долара в САЩ и 599 паунда в Обединеното кралство, докато Galaxy S20 5G и iPhone 11 Pro (който няма 5G) започват от 1000 долара.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *