Google инвестира 50 млн. долара в организатора на имотни търгове Auction.com

Google Capital е инвестирала 50 млн. долара в Auction.com. Най-новото вложение в тръжната платформа я оценява на 1,2 млрд. долара. Според Wall Street Journal през 2013 тя е осъществила трансакции на стойност 7 млрд. долара.

Auction.com е основана през 2007 г. В проучване от миналата година тя е отличена сред водещите технологични компании в американската индустрия на недвижими имоти. От пускането си като платформа през 2010 г. чрез нея са били продадени имоти на обща стойност 20 млрд. долара.

Google Capital е една от двете инвестиционни дъщерни дружества на Google, заедно с Google Ventures. Google Capital се занимава с вече установени и бързоразвиващи се компании, докато Google Ventures влага предимно с стартиращи фирми. През януари Capital бе официално представен, а бюджетът му възлиза на 300 милиона долара, като предстои той да бъде утроен в рамките на пет до седем години.

Ръководството на Google Capital пое Дейвид Лоли, но сред консултантите са многобройни старши мениджъри на Google. Преди да инвестира в Auction.com, дъщерното дружество вече вложи средства и в онлайн платформата SurveyMonkey, банковатата услуга Lending Club и в облачно базираната услуга Renaissance Learning.

През миналия месец Bloomberg представи статистика, според която Google е лидер в придобиванията и инвестициите през последните три години. Под ръководството на главния изпълнителен директор Лари Пейдж в рамките на 36 месеца концернът е вкарал 17,6 милиарда долара в 127 компании. За същия период Apple, Microsoft, Facebook, Amazon и Yahoo са похарчили по-малко от 13 млрд. долара общо за купуването на компании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *