Google Maps ще информира и за претъпкани автобуси

Нова функция в популярното приложение Google Maps помага на пътуващите да избегнат претоварените автобуси, ако, разбира се, имат избор как да се придвижват по своя маршрут. Услугата вече е достъпна в 200 градове по целия свят.Google Maps ще информира и за претъпкани автобуси.

Google Maps ще помогне на хората да избегнат, когато е възможно, пътуване с претъпкания градски транспорт (снимка: Google)

Google Maps за Android и iOS получи наскоро актуализация, която информира мобилните потребители колко претъпкан е чаканият автобус. Може да се окаже, например, че в автобуса са налични само места за правостоящи.Google Maps ще информира и за претъпкани автобуси.

Новата функция напомня за подобна услуга на Google, предназначена да информира колко заети са заведенията, които хората посещават. Последната актуализация на Google Maps включва също данни за закъсненията в графика на градския транспорт, информира technews.bg.

Потребители на Android и iOS могат да се възползват от нова функционалност на Google Maps (снимка: Google)

И по-рано Google можеше да ползва информация за метрото, влаковете и автобусите в градовете, където тя е публично достъпна. Сега интернет компанията се е заела сама да събира информация за транспортния трафик и в други градове.

Услугата за натовареността на автобусите вече е достъпна в 200 градове по целия свят. Всеки може да провери дали услугата е налична и в неговия град, като стартира Google Maps на смартфона си и планира автобусен маршрут.

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *