HSBC ще съкрати 35 000 служители

Банковият гигант Ейч Ес Би Си (HSBC) планира да съкрати персонала си по света с 15 процента, което се равнява на 35 000 работни места, като част от план за драстично намаляване на разходите. Това обяви днес временно изпълняващият длъжността главен изпълнителен директор Ноел Куин, цитиран от „Франс прес“.

HSBC ще съкрати 35 000 служители.

Целта ни е да сведем сегашните 235 000 служители до 200 000 през идните три години, посочи Куин в интервю за „Блумбърг нюз“, предупреждавайки за възможните краткосрочни и дългосрочни негативни ефекти върху бизнеса в резултат на епидемията от коронавирус в Китай, информира bnr.bg.

Резултат с изображение за „HSBC“

Най-голямата европейска банка отчете спад от 52,6% до 5,97 млрд. долара на чистата си печалба за 2019 година, докато нейните приходите през миналата година се увеличиха с 4,3% до 56,1 млрд. долара. Голямата банкова институция също така обяви, че планира продажба на активи на стойност 100 млрд. долара, като ще намали размера на своята инвестиционна банка и ще обнови бизнеса в САЩ и Европа.HSBC ще съкрати 35 000 служители.

Резултат с изображение за „HSBC“

По повод финансовите резултати главният изпълнителен директор Ноел Куин заяви: „Резултатите на банковата  ни група през 2019 г. бяха устойчиви, но част от нашия бизнес не предоставя приемлива възвращаемост. Ето защо очертаваме преработен план за увеличаване на възвръщаемостта на инвеститорите, създаване на капацитет за бъдещи инвестиции и изграждане на платформа за устойчив растеж“

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *