Huawei с ръст на приходите от 15%

Китайският концерн Huawei Technologies Co Ltd, който е третият по продажби производител на смартфони в света, отчете в четвъртък ръст от 15% на годишна база на общите приходи за шестте месеца, завършващи през юни, със солидно нарастване в поделенията за мобилни оператори, корпоративния и потребителския бизнес. Въпреки това обаче става дума за най-бавния растеж за този период от четири години насам.

Общите приходи за първите шест месеца на 2017 г. достигнаха 283,1 милиарда юана (42,04 млрд. долара), а оперативният марж пада от 12 на сто преди година до 11 на сто сега. Huawei заяви, че очаква да приключи годината с положителна финансова позиция.

Нейното поделение Huawei Consumer Business Group се радва на стабилен ръст на приходите от продажба в размер на 36,2 на сто за първите шест месеца на годината до 105,4 млрд. юана (15,65 млрд. долара).

Доставките на смартфони са нараснали с 20,6 на сто до 73,01 милиона, а според неотдавнашен доклад на пазарния анализатор Gartner Huawei държи 9 на сто от глобалния пазар на смартфони през първата четвърт на  2017 г. след лидерите Samsung и Apple.

Наскоро компанията за пазарни анализи Canalys поясни, че Huawei остава лидер на пазара на смартфоните в Китай въпреки 3-процентовия годишен спад на доставките на устройства в континенталната част.

През първото полугодие на 2017 година Huawei заема 9,8% от световния пазар на смартфони според IDC. Този растеж е подтикнат от значителното увеличаване на продажбите на смартфони от висок и среден клас на стратегически пазари. В Китай Huawei претендира за 22,1% пазарно присъствие, а доставките са се увеличили с 24% на годишна база.

От компанията също отчитат и голям годишен ръст от 18% в Европа, с особено добро представяне в Централна, Източна и Северна Европа,информира  investor.bg.

Huawei Consumer Business Group постигна и сериозен пробив на азиатско-тихоокеанските пазари, които включват Тайланд, Малайзия, Япония и Южна Корея. Присъствието в Русия също нараства силно.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *