IKEA инвестира 50 млн. евро в първия си магазин у нас

 
IKEA – един от най-големите търговци на обзавеждане за дома в света, стъпва на българския пазар. Общият размер на инвестицията се очаква да стигне 50 милиона евро – една от най-големите инвестиции в сферата на търговията на дребно за последните години.
„Решението да инвестираме в страната, въпреки международната криза, доказва нашата увереност в перспективата на българския пазар и ангажимента ни за по-нататъшно разрастване“, заявява Василис Фурлис, председател на Борда на директорите на Fourlis Group, притежаваща франчайза на магазини IKEA за Гърция, Кипър и България.
Първият магазин IKEA в България ще бъде разположен в София на „Околовръстен път“ 216 и ще заема площ с размер над 30 000 кв. м. Официалната церемонията по първата копка се планира за четвъртък, 3 юни. Магазинът IKEA в България ще следва бизнес идеята на световната верига, която се основава на предлагането на широка гама от добре проектирани, функционални мебелни продукти за дома на толкова достъпна цена, че възможно най-много хора да могат да си ги позволят.
Историята на IKEA започва в Швеция през 1943 г. От тогава до днес веригата е сред най-големите търговци на обзавеждане за дома със 134 000 сътрудници в 37 държави. Компанята генерира годишни продажби за над 22.7 млрдв. евро. В края на финансовата 2009 г. IKEA Group разполага с 301 магазина в 37 държави, които предлагат всичко за дома под един покрив. През 2009 г. магазините IKEA посрещат 660 милиона посетители, на които предлагат забавен ден навън за цялото семейство. 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *