Instagram вече се оценява на над 100 млрд. долара

Социалната мрежа Instagram, собственост на Facebook Inc., вече се оценява на над 100 млрд. долара, ако беше самостоятелна компания. Това означава 100-кратна възвръщаемост на покупката, направена през 2012 г., показват данни на Bloomberg Intelligence.

Резултат с изображение за Instagram

Според анализаторът Джитендра Уарал не е изключено през следващите 12 месеца приходите на платформата за споделяне на снимки, която по-рано този месец достигна до 1 млрд. активни потребители, да преминат границата от 10 млрд. долара.

Instagram привлича нови потребители с по-бързи темпове от Facebook и се очаква да достигне до 2 млрд. активни потребители в рамките на следващите пет години, смята още експертът. И макар социалната мрежа на Марк Зукърбърк вече да е задминала тази бройка, то потребителите на Instagram са по-млади, което я прави и по-атрактивна за рекламодателите. Също така, отново за разлика от Facebook, платформата продължава да се разраства на територията на САЩ.

Според данни на eMarketer, цитирани от Bloomberg Intelligence, приходите на Instagram може да представляват 16% от тези на Facebook Inc. в рамките на следващата година, което е увеличение от близо 11-те процента през миналата.

Миналата седмица платформата обяви и стартирането на Instagram телевизия – съкратено IGTV, в опит да генерира още по-голям ръст. Въпреки това по-голяма част от ръста в приходите на социалната мрежа се очаква да дойдат от реклами в нюзфийда, тъй като телевизионната платформа все още се разработва, посочва още Уарал, информира investor.bg.

Акциите на Facebook поевтиняват с над 3,8% към 21:30 ч. българско време на фона на силни спадове и в останалите пазарни сегменти. От началото на годината книжата на компанията отбелязват ръст от 10%.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *