InterContinental Hotels & Resorts влезе в България

Откриването на световния гигант събира представители на чуждите мисии у нас, ключови инвеститори и водещи бизнесмени в центъра на София.InterContinental Hotels & Resorts влезе в България.

 

Резултат с изображение за интерконтинентал софия

Раздвижване на хотелския пазар и пет-звездните туристически услуги в София, очакват експерти. Тази тенденция е подкрепена и от влизането на още една световна верига –  InterContinental Hotels & Resorts, която откри първия си хотел у нас официално във вторник. Над 500 ключови международни инвеститори, бизнесмени и дипломати от САЩ, Великобритания, Франция, Русия и други държави бяха сред първите гости на световната верига в България.

InterContinental Sofia е собственост на инвестиционната компания „Галакси Инвестмънт Груп“ през „Интерхотел Гранд – Хотел София“ АД и се управлява от „InterContinental Мениджмънт България“ ЕООД. Хотелът се намира на площад „Народно събрание“ и има впечатляваща гледка към храм-паметника „Александър Невски“. Стаите в хотела предлагат просторен дизайн и елегантен съвременен интериор с модерни удобства и луксозни допълнения, които осигуряват на гостите максимален комфорт.

Символичното прерязване на лентата на петзвездния хотел в столицата бе направено от генералния мениджър на InterContinental Sofia Анджело Зукала, вицепрезидента Оперативни дейности Луксозни хотели за Европа Фергюс Стюарт, управителя на „Галакси Инвестмънт Груп“ Константин Бояджиев и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental Sofia. Източник: InterContinental Sofia

InterContinental Hotels & Resorts, най-големият луксозен бранд в света със 70-годишна история, е част от InterContinental Hotels Group (IHG®). Към днешна дата IHG® е водеща хотелска компания в света с над 350 000 служители в близо 100 страни, която има 5 431 действащи хотела, а 1552 хотела са в процес на изграждане, информира investor.bg.

Всеки хотел, част от InterContinental Hotels & Resorts, предлага свой отличителен стил – от елегантност, обогатена от исторически забележителности, през модерния градски шик до лукса на екзотичните курорти.

Според анализатори на пазара стратегическо партньорството като това между „Галакси Инвестмънт Груп“ и InterContinental Hotels Group (IHG), дава възможност за хотелския бизнес у нас да се издигне на качествено ново международно ниво. Влизането на бранд от ранга на InterContinental в страната ще подобри имиджа на България и ще повиши търсенето на хотелски услуги във високия сегмент. Дори само присъствието на марката в града ще повлияе положително върху позициите на столицата и ще допринесе за привличането на повече международен бизнес и платежоспособни клиенти.

InterContinental влиза в България и с широк набор от ВИП услуги. „Разработихме InterContinental Club Lounge, предоставящ иновативните за местния пазар персонално обслужване и ексклузивни привилегии, които правят престоя на гостите още по-специален“, коментира Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental Sofia по време на откриването на хотела в столицата. „Също така предлагаме и професионални консиерж услуги с индивидуален подход към всеки гост и неговите нужди – от помощ при резервация в определен ресторант до изпращане на цветя до любим човек“, допълниха още от мениджмънта на хотела.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *