iPhone стана на 14 години

Първият смартфон в света – Apple iPhone – навърши 14 години. На 9 януари 2007 г. на конференция по време на MacWorld Стив Джобс обяви пред света създаването на устройство, което, по думите му, „ще промени мобилните комуникации завинаги” – iPhone. Оттогава досега iPhone остава най-популярният смартфон в света.

Стив Джобс показва първия iPhone на 9 януари 2007 г.
(снимка: Apple)

Пуснато на пазара през юни същата година, устройството бе продадено в над 1,4 милиона бройки до ноември. Списание Time го обяви за „изобретение на годината”, припомня YourStory.

Проектът, който в крайна сметка доведе до развитието на iPhone, започна, когато Стив Джобс помоли екип от инженери да изследват използването на сензорни устройства. Той вярваше, че персоналните компютри и традиционните PDA устройства не са най-добрите възможности за навлизане на пазарите с голямо търсене, информира technews.bg.

Защо Apple се отказа от зарядното за iPhone 12 - Труд
В крайна сметка iPhone съчета най-доброто от всички съществуващи устройства – мобилните телефони, PDA устройствата, носимите музикални плейъри като iPod.

Джобс предвиждаше мобилните телефони да бъдат ключови за достъп до информация и вярваше, че ключът за техния успех е в софтуера. Ключова за успеха на смартфоните се оказа операционната система iOS.

iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max – Apple (BG)
След появата на iPhone през 2007 всяка следваща версия на устройството бе очаквана с огромно нетърпение от потребителите, редящи се на огромни опашки, за да си купят последния хит от фирмата.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *