Johnson & Johnson ще започне тестове за ваксина върху хора до края на септември

Johnson & Johnson планира да започнат тестове върху хора на своята експериментална коронавирусна ваксина до септември и да я приготвят за спешна употреба в началото на 2021 г., заяви в понеделник производителят на лекарства.Johnson & Johnson ще започне тестове за ваксина върху хора до края на септември.

Снимка: iStock

J&J също ангажира повече от 1 милиард долара инвестиции, заедно с американската агенция за биомедицински разширени изследвания и развитие (BARDA) за съфинансиране на изследвания за ваксини, разширявайки предишно сътрудничество.

В момента се правят глобални усилия за разработване на ваксина срещу вируса, който е убил над 34 000 души по целия свят, но експертите предупредиха, че може да отнеме една година, за да бъде готова ваксината.

Johnson & Johnson придобива компания за хирургически роботи ...

Пациент беше дозиран с ваксината на Moderna Inc в изпитване в ранен стадий по-рано този месец, което направи компанията водеща в състезанието за разработване на жизнеспособна ваксина.

През януари J&J заяви, че е започнала работа по евентуална ваксина срещу коронавирус, използвайки същите технологии, използвани за направата на своята експериментална ваксина срещу Ебола.Johnson & Johnson ще започне тестове за ваксина върху хора до края на септември.

Докъде е стигнал светът с разработването на лекарство за новия вирус?

Ръководителят на фармацевтичната компания Regeneron, заяви във по-рано този месец, че е налице пробив в търсенето на лечение на Covid-19. Компанията е идентифицирала стотици вирусо-неутрализиращи антитела, които потенциално биха могли да бъдат използвани в коктейлно лекарство.

Johnson & Johnson Shares Jump 5% After Opioid Trial Verdict | Time

„Подобно на подхода, който компанията следва за вируса на Mers и Ebola, ние вярваме, че коктейлът с антитела Cogene-19 на Regeneron може да предложи ефикасност за предотвратяване и лечение на вируса“, пише в бележка към инвеститорите анализаторът на SVB Leerink Джефри Поргес, информира infostock.bg.

Малко по-рано Regeneron (тикер: REGN) заяви, че е започнал изпитвания със съществуващото лекарство за артрит, Kevzara, което може да се окаже полезно за лечение на възпаление на белите дробове при пациенти с Covid-19, като ги предпазва от необходимостта да попадат в интензивни отделения.

Барън говори с изпълнителния директор на Regeneron Леонард Шлайфер във вторник сутринта за борбата срещу Covid-19, как технологичната платформа на компанията ускорява откриването на лекарства и как да мислим за по-бързото лечение на пандемични заболявания. Коментарите му са редактирани.

При търсенето на лекарство за Covid-19:

Имате тристепенен подход. Първо, опитайте се да вземете съществуващи лекарства, които може да са разработени за други цели и да видите дали ще работят за Covid-19. Второ, дайте на хората човешко антитяло, което може да се пребори с инфекцията, докато няма ваксини. Трето, вземете ваксина, така че тялото да може да направи тези антитела само.

При използване на съществуващи лечения:

Можете да ги разбиете на две широки категории. Хората гледат антивирусни препарати. Има проучвания за лекарства, за които съм запознат като Remdesivir, лекарство на Gilead Sciences (GILD), което бе разработено за Ебола. Идеята там е, че пречите на функционирането на вируса. Друго нещо, за което можете да се замислите е, има ли лекарства, които могат да попречат на вируса да нанесе хаос по тялото?

Когато вирусът попадне в белите дробове, той причинява това масивно възпаление. Може би, просто може би, ако контролирате възпалението, ще можете да направите нещо, за да попречите на пациентите да се нуждаят от респиратор и да накарат треската им да изчезне.

J&J Downbeat Sales Forecast May Signal Wider Problems - Bloomberg

Това е нашето лекарство, Kevzara. То беше открито в Regeneron и разработено за ревматоиден артрит с нашия партньор Sanofi (SNY). Механизмът му на действие е, че имаме в организма тези възпалителни медиатори, наречени цитокини, а един от лошите е интерлевкин-6, който причинява много възпаления. Това може да е причината за някои от възпалението в белите дробове. В Китай, където тази епидемия започна, имаше лекарство, произведено от Roche Holdings (ROG. Швейцария), известно като Actemra, което блокира функцията на рецептора на интерлевкин-6. Те имаха доста впечатляващи, макар и неконтролирани, данни. Те лекуваха 21 души и всички тези хора се справиха много добре. Всички излязоха от болницата. Мнозинство подобри способността си да дишат и треската им изчезна. Хората също са опитвали това лекарство в Италия, с отчитане на добри резултати.

В момента има само две лекарства от този клас. Едното е споменатото вече на Roche, а другото е Kevzara. Ние работихме много бързо, за да проектираме пробен период в тясно сътрудничество с FDA, сътрудничихме си с Barda [Biomedical Advanced Research and Development Authority], получихме помощ от правителството в Ню Йорк и създадохме за рекордно кратко време клинично изпитване, за да проверим дали всъщност този подход на блокиране на възпалението е добър.

Кога е възможно да се предлага лекарство:

Ако се докаже, че лекарството работи при хоспитализирани пациенти, имаме много от него  под ръка и може да направи много повече. В най-добрият случай ефектът на медикамента ще е такъв, че вирусът да не прогнозира толкова, че пациентите да се нуждаят от респиратори.

Ако всички се разболеем наведнъж, това може да е катастрофа, защото няма да имаме достатъчно легла за интензивно лечение. Лекарство като това наистина може да забави броя на хората, които се нуждаят от наистина интензивна респираторна терапия. Това може да стане доста бързо. За съжаление има много хора в болниците. Ако можем да направим изследванията през следващия месец, то ще имаме повече данни.

Judge finds US drug giant Johnson & Johnson liable in opioid ...

При изготвяне на потребителско лечение:

Един от начините, по които тялото ще се пребори с инфекцията, е да произвежда антитела. Ето защо натежават предпочитанията да се ваксинират хората, за да се подготвят за инфекцията. Друг начин да направите това е да използвате мишки. Чрез чудото на генното инженерство можете да ги инжектирате с парче вирус и те ще генерират човешки антитела, които могат да бъдат произведени и дадени на пациенти.

Наскоро приложихме този подход, за да продължим след Ебола. Имунизирахме тези мишки с парче от вируса Ебола, взехме антителата, произведохме ги в мащаб и ги дадохме на пациенти, които буквално умираха в Конго. Сравнихме нашите лекарства с други потенциални лекарства, включително Remdesivir от Gilead. Хората от проучването установиха, че лекарството ни е изключително ефективно и спряха изследването. Точно това планираме да направим тук. Вече имахме забележителен успех и получихме стотици антитела, които неутрализират този вирус. Ще изберем най-доброто и ще произведем коктейл. Надяваме се да започнем тестване на пациенти през юни и производство в голям мащаб до края на лятото.

Относно икономиката от разработването на лечение с Covid-19:

Има хора, които предполагат, че седим и трием доволно ръце и се опитваме да разберем как да спечелим от нещастието на този вирус. Това не може да бъде по-далеч от истината. Имате хора, които рискуват здравето си и това на техните семейства, като идват на работа в лабораториите и производствените помещения, за да правят всичко това само с една цел: Колко бързо Regeneron може да произведе това и да го предостави на обществеността?

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *