JPM: Шансовете на Тръмп за преизбиране нарастват

Шансовете президентът на САЩ Доналд Тръмп да бъде преизбран нарастват. Това заяви стратегът на JPMorgan Chase Марко Коланович, цитиран от CNBC.

Снимка: БГНЕС

„Шансовете, според които по-рано претендентът Джо Байдън изпреварваше настоящия държавен глава, вече са почти равни. Това е така най-вече заради влиянието на общественото мнение около насилието по време на протестите в САЩ, както и заради възможността от пристрастие в социологическите проучвания“, посочва Марко Коланович.

„На базата на предишни проучвания е възможно да има 5 до 10 процентни пункта промяна в резултатите в полза на републиканците, ако възприемането на протестите бъде променено от мирни на агресивни“, смята Коланович, информира infostock.bg.

Банката JP Morgan започва тестове на собствена криптоваута JPM Coin - Бизнес - БНР Новини

„В същото време хора, които дават неточни отговори по време социологическите проучвания, биха могли да изкривят резултатите в полза на Байдън с 5-6 процента“, допълни Коланович.

„Със сигурност много може да се случи през следващите приблизително 60 дни, за да се променят шансовете, но в момента смятаме, че инерцията в полза на Тръмп ще продължи, докато повечето инвеститори все още са в позиция за победа на Байдън“, посочва Коланович.

A-rated manager steps off $2.2bn JPM US Value fund - Citywire

„Последствията могат да бъдат значителни за представянето на фактори, сектори, печеливши и губещи от COVID-19, както и екологичното, социално и управленско (ESG) инвестиране“, смята Коланович.

Свиващата се преднина на Байдън в социологическите проучвания напомня на изборите от 2016 г., когато в подобна позиция бе и Хилари Клинтън. Въпреки че тя спечели популярния вот с няколко милиона, изборната колегия – съставът от представители на всеки щат, който определя изборните резултати, в крайна сметка реши в полза на Доналд Тръмп.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *