KBC Group придоби OTP Banka Slovensko

Белгийската KBC Group и придобива 99,44% от словенската OTP Banka Slovensko, съобщиха от KBC. Останалият пакет от акциите остава собственост на частни лица.KBC Group придобива OTP Banka Slovensko.

Резултат с изображение за „KBC Group“

OTP Banka Slovensko e средно голяма словашка банка, фокусирана върху търговията на дребно, микро, малки и средни предприятия. Останалият пакет от акциите остава собственост на частни лица.

Резултат с изображение за „KBC Group клонове“

Придобиването ще има ограничено въздействие (-0,2%) върху солидната капиталова позиция на KBC. От банката уточняват, че се запазва отличното съотношение на базов собствен капитал от първи ред, което е много над нормативните минимални капиталови изисквания.KBC Group придобива OTP Banka Slovensko.

Резултат с изображение за „KBC Group клонове“

В съобщението се припомня, че капиталовите изисквания за банките и инвестиционните посредници са част от единната нормативна уредба на банковия съюз и с тях разпоредбите на споразумението „Базел III“, а в края на миналата година базов собствен капитал от първи ред на KBC Group e бил 15,7%, информира investor.bg.

Резултат с изображение за „KBC Group клонове“
 Предстои сделката с OTP Banka Slovensko да бъде одобрена на регулаторно ниво от Националната банка на Словакия (NBS) и да получи разрешение от Националната банка на Белгия, Европейската централна банка (ЕЦБ). Очаква се сделката да бъде финализирана в средата на 2020 г., най-късно до края на третото тримесечие.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *