LG добавя изкуствен интелект в телевизорите

Телевизорите на LG ще станат по-бързи и по-умни с помощта на технологии като Google Assistant и Amazon Alexa, съобщиха от корейската компания в навечерието на CES 2018 в Лас Вегас.

 

Новите модели на LG се проектират съгласно концепцията за изкуствен интелект ThinQ, обявена наскоро от компанията, и освен това поддържат умни технологии като виртуалните асистенти Google Assistant и Amazon Alexa.

Във високия клас OLED телевизори LG ще вгради нов процесор Alpha 9, който е достатъчно мощен за изкуствен интелект и поддържа видео с висока кадрова честота – до 120 кадъра в секунда. Новият чип обезпечава също по-добро цветопредаване и четиристепенен процес на шумопотискане, информира technews.bg.

По-достъпната линия телевизори LG Super UHD ще използва аналогичен процесор Alpha 7, в допълнение към подобрената подсветка с по-плътни светодиодни зони. Моделите от тази година ще предложат също поддръжка на Advanced HDR от Technicolor, вкл. HDR-10, Dolby Vision и Hybrid Log-Gamma кодирано видео, както и декодиране на всеки Dolby Atmos звук.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *