Lloyds Banking Group Plc закрива 200 клона и съкращава 3000 служители

Британската банка Lloyds Banking Group Plc  информира за нови съкращения на служители, за да понижи разходите, както и да инвестира в интернет банкирането. За да се компенсира потенциалния спад в печалбите, банката реши да закрие около 200 клона и да съкрати до 3000 служители.  В Lloyds, която също притежава Halifax, сега работят около 75 000 души.

Банката вече заяви, че ще затвори 200 клона до 2017 г., така че най-новото съобщение означава, че общо 400 ще бъдат затворени до края на следващата година. Съкращенията ще помогнат за постигането на икономии от 1,4 милиарда паунда до края на 2017 г. срещу предварително очакваните 1 милиард паунда. Според съобщение за пресата от Lloyds, нетната печалба на банката в периода януари-юни възлиза на 1,59 милиарда паунда (2,2 милиарда долара).

В същото време ръководството на Lloyds предупреди, че решението на Великобритания да се оттегли от ЕС може да има отрицателно въздействие върху икономиката и да принуди Банката на Англия да понижи основния си лихвен процент в страната. Това също ще има негативен ефект върху печалбите на банката.

 

Кольо ЗЛАТАНСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *