Marriott ще асимилира задлъжнели конкуренти

Собственикът на най-реномираните хотели в света и най-голямата верига в САЩ – Marriott International, планира да придобие свои конкуренти, които не могат да си покрият дълговете, за да разшири бизнеса си, предаде Блумбърг.
Компанията се надява да успее да разшири значително пазарния си дял, добавяйки към базата си още 110 хиляди стаи към разполагаемите 577 хиляди до момента, като 30 хиляди ще бъдат присъединени още тази година.
Около 50% от стаите са в етап на строителство в хотелите от веригата, докато 6% от тях са преобразувани от конкурентни марки, които от компанията засега пазят в тайна.
Marriott смята да се възползва от масовите продажби в хотелската индустрия заради спада на туристопотока, свиването на приходите и невъзможността за оцеляване. Очаква сетези масови продажбинахотелски имотида стартират към края на годината.
Световните сделки с хотели през първата половина на годинатанамаляха със 78% до 3,7 млрд. долара спрямо същия период година по-рано, разкрива Блумбърг.
Marriott отчете 46% спад в печалбата за второто тримесечие на годината (трето – за финансовата година в САЩ), а приходите й намаляха с 20%. Това наложи корекция и на очакваната печалба за цялата година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *