Meta прави крачка към метавселената с 3D реклами

Meta Platforms ще улесни брандовете да предлагат 3D реклами във Facebook и Instagram, като за целта си партнира с технологична фирма за електронна търговия, предава Ройтерс.

Зукърбърг спира Facebook и Instagram в Европа? - News.bg 

Интеграцията с VNTANA ще позволи на марките да качват 3D модели на техните продукти в социалните мрежи и лесно да ги превръщат в реклами, обяви VNTANA в съобщение до медиите.

Ходът e стъпка към рекламата в метавселената, твърди главният изпълнителен директор Ашли Каудър VNTANA, визирайки футуристичната идея за колекция от виртуални светове, които могат да бъдат достъпни чрез различни устройства като очила, информира investor.bg.

Meta заложи бъдещето си на изграждането на метавселената, която според нея може да отнеме до десетилетие, за да бъде реализирана.

Междувременно марките в индустрията за красота, мода и мебели работят за преминаване от 2D към 3D представяне на своите продукти.

Според Краудър метавселената е цял свят от възможности, „който започва с правилните 3D модели на вашите продукти“.

Фейсбук ще изплати обезщетения за 650 милиона долара по групов иск в САЩ - Телевизия Европа

Потребителите на Facebook и Instagram, които виждат 3D реклами, докато браузват на настолен компютър или телефон, могат да взаимодействат с изображение на дамска чанта например, и да местят елемента наоколо, така че да го видят от всички страни.

„В известен смисъл това предлага поглед върху онова, което може да очаквате от бъдещи устройства като очила с виртуална реалност“, коментира Крис Барбър, директор партньорства за разширена реалност в отдела Reality Labs на Meta.

Преди интеграцията на VNTANA с Meta рекламодателите трябваше да преформатират 3D файловете, за да бъдат съвместими с рекламните системи на гиганта. Сега брандовете могат да използват VNTANA за лесно качване и конвертиране на файловете в реклами, без да е нужно да имат технически опит в работата с 3D изображения, твърди Краудър.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *