Microsoft продължава подкрепата за НПО в България

През последната година Microsoft подкрепи 19 организации с нестопанска цел (НПО) в България, на които предоставя достъпни и иновативни решения за най-важните предизвикателства, пред които е изправен светът, съобщиха от компанията.

Вече 40 години Microsoft помага на неправителствения сектор с достъпни технологии
(снимка: Microsoft)

Инициативата „Tech for Social Impact” има за цел да осигури технологии и инструменти, вкл. като дарения и отстъпки, на НПО структури от всякакъв мащаб, които да им помогнат да постигнат своите цели, информира technews.bg.

В рамките на инициативата Microsoft предлага и облачни решения като Azure, Dynamics 365 и Microsoft 365. Програмата е достъпна както за организации с нестопанска цел, така и за неправителствени организации в България, уточниха от компанията.

Най-популярни са възможностите за работа в екип, независимо от местоположението на членовете, с помощта на Office 365. Организациите могат също така лесно да визуализират и анализират данни с Power BI Desktop и Power BI Pro, както и да оптимизират дейността си с помощта на облачни решения. Всички предложения са налични в Microsoft Nonprofits.

Microsoft Square in Downtown Los Angeles Los Angeles, California USA - February 11, 2018. Buildings at Microsoft Square in downtown Los Angeles USA. It is part of L.A. Live complex and Microsoft theater offer live concert and award venue. Many famous restaurants are located in this square. Microsoft stock pictures, royalty-free photos & images

Програмата за дарения продължава почти 40-годишната традиция на Microsoft да помага на неправителствения сектор. Само през последната година компанията е дарила над 234 милиона щатски долара в брой, софтуер и услуги за 56 365 организации с нестопанска цел в повече от 140 страни по света.

Общата стойност на софтуерните дарения за 19 неправителствени организации в България е приблизително 34 299 щатски долара през изминалата година. Заинтересованите организации могат да проверят възможностите за участие в инициативата на уебсайта Nonprofit offers.

French headquarters of Microsoft, Issy-les-Moulineaux, France ISSY LES MOULINEAUX, FRANCE - OCTOBER 9, 2020: French headquarters of Microsoft, American multinational company which develops, manufactures, licenses and sells computer software and electronics Microsoft stock pictures, royalty-free photos & images

В рамките на програмата „Изкуствен интелект за Земята” Microsoft осигурява дарения на технологии за подобрения в селското стопанство, защита на водите, застрашените видове и намаляване на въздействието от изменението на климата

Cloud и AI инструментите са на разположение на НПО с фокус върху глобалните екологични проблеми и тяхното решение. Даренията включват Azure-кредити в размер на 5 000, 10 000 или 15 000 щатски долара, в зависимост от размера на проекта.

AI за Земята е част от програмата „AI за Доброто” на Microsoft, която насърчава организациите, които се справят с решаване на най-големите социални предизвикателства като хуманитарни кризи, здравеопазване, достъпност и устойчивост за опазване на културното наследство.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *