Microsoft работи за безкасови магазини

Американската компания Microsoft работи по технология, която ще премахне касиерите и опашките за пазаруване в магазините – огромно предизвикателство пред безкасовите магазини на Amazon.com, твърдят шестима източници на Ройтерс, запознати с въпроса.Microsoft работи за безкасови магазини.

Резултат с изображение за Microsoft

Софтуерният гигант разработва системи, които да проследяват какво пазаруващите добавят в кошниците си, допълват източниците. Според трима от тях Microsoft е показала опростена технология за търговци по целия свят и води преговори с Walmart за потенциална съвместна работа.

Технологията на Microsoft има за цел да помогне на търговците на дребно да не изостават от Amazon Go – високоавтоматизирания магазин, който заработи в Сиатъл през януари. Клиентите на Amazon сканират смартфоните си, когато влизат в търговския обект. Камери и сензори отчитат какво потребителите махат от рафтовете. Когато клиентите приключат с пазаруването, те просто напускат магазина, а Amazon таксува кредитните им карти.

Магазини Amazon Go ще се появят скоро в Чикаго и Сан Франциско. Този нов тип магазини накара конкурентите да започнат да се готвят за поредния голям пробив на най-големия онлайн търговец в света. Някои тестват подобни програми, но със смесени резултати.

Да се превърне в стратегически партньор на търговците на дребно би означавало голяма възможност за Microsoft. Освен че разработва технологии за търговия, тя се класира на второ място след Amazon по продажби на облачни услуги, които вероятно ще стоят в основата на сайтовете за електронна търговия, информира investor.bg.

Не е ясно колко скоро Microsoft ще пусне на пазара въпросната нова технология за пазаруване и дали тя ще бъде отговорът, който търговците търсят. Но някои виждат технологията като голяма иновация в бизнеса – такава, каквато конкурентите на Amazon не могат да си позволят да игнорират.

Microsoft обясни, че „не коментира слухове или спекулации“. Walmart и Amazon са отказали коментар по темата.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *