Microsoft с мегапроект от Пентагона

„Американското министерство на отбраната обяви, че запазва решението си да повери на компанията Майкрософт мегаконтракт, предаде Франс прес. Това решение бе взето въпреки обвиненията във фаворизиране от страна на президента Доналд Тръмп и намесата на правосъдието.

Защо Пентагонът е с формата на петоъгълник? - Искам да знам

Пентагонът е приключил с пълната си преоценка на търговете за мегапоръчката и е установил, че офертата на Майкрософт продължава да си остава най-добрия вариант за правителството, се казва в официално изявление, информира economynews.bg.

Регулаторът на Пентагона не откри проблеми с договора, възложен на Microsoft:: Investor.bg

Компанията Амазон, която се бореше също за договора, обвини Тръмп, че е направлявал избора на Пентагона, защото мразел Джеф Безос, основателя на компанията. През февруари съдия прие искането на Амазон да постанови временно преустановяване на предоставянето на договора в размер на 10 милиарда долара. Последва преоценка на офертите и така се стигна до решението на Пентагона да запази възлагането на поръчката на Майкрософт.

Договорът е с продължителност 10 години и цели да модернизира и трансформира цялата информационна система на американските въоръжени сили в една система, управлявана от изкуствен интелект.

Бизнес :: Microsoft спечели облачен договор с Пентагона за $10 млрд. :: Economic.bg – Икономическият портал – Новини, икономика, бизнес, компании, финанси, пазари, работа, интервю, анализ

Според Амазон Пентагонът не е преразгледал нищо. Компанията припомня, че е предложила по-изгодна оферта, в която цената е била с няколко десетки милиона долара по-ниска от всички останали предложения./business.dir.bg

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *