Moderna предупреди за необходимостта от трета доза от ваксината срещу COVID-19

Нови данни за ваксината срещу COVID-19 на Moderna показват, че защитата, която тя предлага, намалява с течение на времето. От компанията предупредиха, че ще се наложи поставянето на трета доза, предаде „Ройтерс“.

Колко сигурни са първите ваксини срещу коронавируса?:: Investor.bg

„Това е само прогноза, но означава, че през есента и зимата очакваме отслабването на имунитета ще доведе до 600 000 случая на COVID-19“, заяви президентът на Moderna Стивън Хог на конферентен разговор с инвеститори, информира infostock.bg.

Той не прогнозира колко от случаите ще бъдат тежки, но каза, че някои ще изискват хоспитализация. Изпитанията са проведени юли-август, когато се разпространяваше Делта вариантът.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че Moderna разработва еднодозова ваксина срещу коронавирус. Тя ще комбинира бустер доза срещу COVID-19 и експерименталния й препарат против грип. Надеждите на американската компания са да успее да създаде ваксина срещу респираторно-синцитиалния вирус и други дихателни болести. Идеята е препаратът да се поставя всяка година.

По думи на изпълнителния директор на Moderna Стефан Бенсел компанията ще бъде първата на пазара, която ще се възползва от тази възможност. Moderna вече провежда клинични изпитвания на ваксина срещу респираторно-синцитиалния вирус при възрастни хора.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *