Mondi Group ще строи фабрика за €600 млн. у нас

Световният гигант в производството на опаковки и хартия Mondi Group ще инвестира над 600 млн. евро в изграждането на нов завод в България.

СНИМКА – МОНДИ СТАМБОЛИЙСКИ ЕАД

Световният гигант в производството на опаковки и хартия Mondi Group ще инвестира над 600 млн. евро в изграждането на нов завод в България. Това стана ясно от среща на зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов и изпълнителния директор на Българска агенция за инвестициите (БАИ) Стамен Янев с техническия директор на Mondi Кристиян Скилих.

Това стана ясно от среща на зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов и изпълнителния директор на Българска агенция за инвестициите (БАИ) Стамен Янев с техническия директор на Mondi Кристиян Скилих.

Проектът на компанията ще се счита за приоритетен и така дружеството ще може да се възползва от мерките и стимулите, които предлага Законът за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), обясни Борисов, информира monitor.bg.

Освен новата инвестиция, на срещата са обсъдени и възможностите за разширяване на производството, като зам.-министърът пое ангажимент да съдейства максимално бързо с процедурните решения. „България е на картата на инвестиционните процеси и ви благодаря, че сте част от тях“, каза Лъчезар Борисов. От съобщението на ведомството не става ясно къде ще се намира новият завод на компанията.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *