Motorola Mobility орязва 10% от персонала си

Те съствавляват над 10% от цялата работна сила на компанията, съобщава „Уолстрийт джърнъл“.  Това е поредният ход на ръководството на производителя на смартфони в стратегията му за превръщането на компанията в печеливша.
Самите служители, които се очаква да бъдат съкратени, бяха уведомени с имейл тази седмица. В него шефовете на Motorola изтъкват, че съкращенията са нужни, тъй като разходите на компанията все още са високи, което не позволява продуктите да се продават на конкурентни цени.
Съкращенията ще засегнат служители в САЩ, Китай и Индия. Те са част от предвиденото от Motorola намаляване на персонала с една пета, което стартира миналия август. В края на 2012 г. от Google съобщиха, че Motorola разполага с общо с 11 113 служители. В това число не влизат работещите в Motorola Home – звеното, продаващо мулдимедийни кутии за връзка с интернет (set-top box). През декември миналата година то бе продадено на Arris Group за 2,35 млрд. долара.
Дори след закупуването си от Google през 2011 г. за колосалната сума от 12,5 млрд. долара, Motorola продължи да бележи загуби и спад на пазара на смартфоните и таблетите. Така за четвъртото тримесечие на 2012 г. компанията отчете загуби в размер на 350 млн. долара.
Сред мерките, които евентуално ще помогнат на мобилния производител да излезе от кризата, е пускането на нов смартфон от висок клас, който според източници на „Уолстрийт джърнъл“ ще се нарича X Phone. Отделно от Google обещават да предоставят специални софтуерни екстри за бъдещите смартфони и таблети.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *