Nokia стартира процедура по придобиването на Alcatel-Lucent

Финландската компания за телекомуникационно оборудване Nokia обяви, че е стартирала процедура по придобиването на английско-френската Alcatel-Lucent за 15,6 млрд. евро (16,6 млрд. долара), пише Wall Street Journal.

Компаниите вече получиха одобрението на Еврокомисията, регулаторите органи на САЩ и Китайската народна република. След получаване одобрението и от страна на френските власти, Nokia ще направи официално предложение за покупка на компанията.

Сделката по поглъщането на Alcatel-Lucent от страна на Nokia засяга антимонополните ведомства и търговските комисии на четирите държави, понеже САЩ ще бъде най-големия пазар на компанията, производството е организирано в Китай, Англия участва в компанията, а във Франция се намира централният офис на Alcatel-Lucent.

През април тази година Nokia и Alcatel подписаха договор за намерение финландската компания да закупи английско-френския производител на електроника. След приключването на сделката, Alcatel-Lucent ще прекрати съществуването си като самостоятелна компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *