Opel Astra вече няма да се произвежда в Германия

Според Франкфуртер Алгемайне Цайтунг, драстичната мярка е опит да се намалят загубите на компанията-майка General Motors (GM).
Astra е най-важният и основен за компанията модел, заедно с Opel Corsa, като годишната продукция на модела възлиза на близо 330 хиляди автомобила. Такива действия биха били равностойни на спирането на немското производство на Volkswagen Golf от Volkswagen, смята синдикален представител.
Съгласно обмисляния план от 2015 година Astra ще се произвежда само в Елсмиър Порт, Великобритания и Гливице, Полша. Така в завода в Рюселсхайм, който към момента все още произвежда Astra, ще остане само и единствено модела Insignia.
Официалната позиция на компанията по въпроса ще бъде оповестена след средата на месец май, но според слуховете и непотвърдена информация на синдикални представители, вицепрезидентът на GM Стефан Гирски вече е взел крайното решение. През последните три години GM осъществява строга реформа в европейски мащаб, за да намали загубите си. Общо 8 хиляди от 48 хиляди работни места са били съкратени в този период, припомня The Local.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *