PayPal навлиза на пазара на криптовалути

PayPal Holdings се присъединява към пазара на криптовалути, позволявайки на потребителите да купуват, продават и държат биткойни и други виртуални пари, като за целта използват онлайн портфейлите на американската компания за дигитални разплащания, предава Ройтерс.PayPal навлиза на пазара на криптовалути

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Клиентите на PayPal ще могат да използват криптовалутите и за пазаруване от 26-те млн. търговци в нейната мрежа. Тази опция ще е налична от началото на 2021 г., разкри компанията в изявление, информира investor.bg.

PayPal се надява, че услугата ще насърчи глобалното използване на виртуални пари и ще подготви мрежата ѝ за новите дигитални валути, които могат да бъдат разработени от централните банки или от корпорации, обяви президентът и главен изпълнителен директор на компанията Дан Шулман.

„Работим с централни банки и разглеждаме всички форми на дигитални валути и как PayPal може да има роля (в този процес)“, коментира той.

Бизнес :: PayPal отчете печалба от $462 млн. за третото тримесечие :: Economic.bg – Икономическият портал – Новини, икономика, бизнес, компании, финанси, пазари, работа, интервю, анализ
 Американските потребители на компанията ще могат да купуват, продават и съхраняват криптовалути в портфейлите си в PayPal в близките седмици, разкри команията. Тя планира да направи експанзия в още няколко страни през първата половина на 2021 г.

Други популярни финтех компании, като Square и Robinhood Markets, позволяват на потребителите да купуват и продават криптовалути, но решението на PayPal е важно, като се има предвид мащабът ѝ.

Базираната в Калифорния компания има 346 млн. активни акаунта в цял свят и обработи разплащания на стойност 222 млрд. долара през второто тримесечие.

Заплащане с паричен превод чрез PayPal за услуги от агенция „Олтранс“

Криптовалутите имат склонност да са по-волатилни, което ги прави привлекателни за спекулантите, но много по-малко апетитни за търговци и купувачи. Трансакциите са по-значими и по-скъпи от тези при другите масови платежни системи.

Криптовалутните разплащания в PayPal ще се уреждат с помощта на фиатни валути като щатския долар, което означава, че търговците няма да получават плащанията си във виртуални монети, обяви компанията.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *