PayPal ще интегрира всички криптовалути и блокчейн услуги

Популярната платежна услуга PayPal прави всичко възможно, за да интегрира наличните блокчейн услуги и криптовалути в своята платформа, увери вицепрезидентът на компанията Ричард Наш в интервю за Cointelegraph по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

Ръководството на PayPal заяви готовност да поддържа всички налични криптовалути
(снимка: CC0 Public Domain)

С интеграцията на биткойн за потребителите в САЩ платформата иска да разшири опциите от услуги за клиентите си, включително предстоящите официални цифрови версии на държавни валути (CBDC), информира technews.bg.

„Стремим се да работим с други, за да покрием всичко, което можем, независимо дали става дума за токените, които имаме сега в цифровите портфейли на PayPal, за частни цифрови валути или CBDC в бъдеще”, заяви Наш..

PayPal - Статии - HiComm.bg

Топ мениджърът намекна, че самият той притежава известно количество криптовалути и това напълно съответства на позицията му в компанията.

Миналия март PayPal добави възможността за плащане на стоки и услуги с криптовалута за клиенти и собственици на бизнес. Освен това, според непотвърдена информация, компанията ще пусне и собствен дигитален актив с фиксирана цена (stablecoin), който може да се нарича PayPal Coin.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *