Pokemon Go вече с200$ млн. печалба

Играта  Pokemon Go не просто се превърна в хит сред виртуалните ловци , но вече завоюва и призови места по парични печалби.

Ръстът в приходите от играта се е увеличил значително след 22 юли, когато преследването на виртуалните същества официално се пренесе и в Япония.

От развлекателната програма са спечелени общо 200 милиона долара само за един месец, като ловенето на покемони измести по печалба популярни в онлайн магазините за софтуер App Store и Google Play игри като Candy Crush и Clash Royale, пише CNBC.

Развлекателният софтуер се предлага на потребителите за свободно теглене. В приложението обаче се предлагат и покупки на допълнителни елементи, чрез които почитателите на играта правят изживяването си във виртуалното пространство по-вълнуващо.

За сравнение Clash Royale – друг популярен сред любителите на игри софтуер, донесе на притежателите си малко над 125 милиона долара за първите 30 дни от старта си през март.

Междувременно чистата печалба от Pokemon Go надхвърля седем пъти парите, които донесе през първия един месец от старта си играта Candy Crush, доскоро стояща на челни позиции по популярност информира money.bg.   

Pokemon Go се превърна и в играта, която за най-кратко време достигна 10 милиона тегления в световен мащаб, като любителите й прекарват средно по 26 минути на ден в преследване и лов на покемони.

 

Орлин Делев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *