Pokemon Go стана най-успешната мобилна игра досега

За по-малко от два месеца от пускането си Pokemon Go стана най-успешната мобилна игра в историята. Според анализаторската компания SuperData играта е помогнала на целия сегмент да повиши приходите си със 16% и да изпревари по ръст компютърните игри и гейм конзолите, съобщава онлайн изданието Venture Beat.

 

Ръстът на приходите от мобилни игри е 16%, докато този при конзолите е 11%, колкото е и при компютърните игри. Общо продажбите на всякакви видео игри през юли 2016 г. са се повишили с 10% на годишна база и са достигнали 5.9 млрд. долара.

Освен това Pokemon Go вече е както най-теглената мобилна игра, така и най-доходоносната. Тя е на първо място във всяка държава, в която се предлага.

Въпреки че Nintendo няма участие в играта и има просто дял от правоносителя на бранда Pokemon, компанията все пак извлича доста ползи от популярността ѝ. Продажбите на конзолата 3DS са се повишили с 50%, а Pokemon Go е почти удвоил продажбите на другите игри от серията, информира dnevnik.bg.

Според анализаторите от Axiom Capital Management обаче възходът на Pokemon Go ще е кратък. Броят на активните потребители през август е започнал да намалява и от 45 млн. вече е около 30 млн. души. Спада и времето, което потребителите прекарват в играта. Все още обаче е рано да се каже кога броят на играчите ще се стабилизира и ще покаже колко хора реално харесват и играят играта, а не просто я пробват докато има голям интерес към нея.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *