Rolls-Royce с рекордна загуба

Британската компания Rolls-Royce обяви рекордна годишна загуба от 4,6 млрд. британски паунда (5,8 млрд. долара), заради заплащането на огромна глоба за уреждане на извънсъдебно споразумение след обвинения за корупция и заради поевтиняване на паунда след решението на референдума през юни 2017 година Великобритания да напусне Европейския съюз.

Производителят на двигатели за самолети и луксозни автомобили, който осъществява болезнено преструктуриране, отдавна предупреждава за сериозен срив на печалбата, както и за необходимостта от по-нататъшно съкращаване на разходите, след като печалбата преди облагане с данъци за 2016 г. спадна с 49 процента до 813 милиона паунда, макар да е по-висока от прогнозата на анализаторите.

Rolls-Royce съобщи, че няма да променя размера на дивидентите за акционерите си, за да си запази до известна степен финансова гъвкавост.

През последните години британската компания се сблъсква с редица трудности, които оказаха пряко въздействие върху нейната печалба, в резултат на което Rolls-Royce бе принудена да започне болезнено преструктуриране в отговор на промените, настъпили в гражданската авиация, както и в други транспортни сектори.

Въпреки огромната загуба на печалбата, Rolls-Royce очаква „скромно повишение на финансовите приходи“ през 2017 година.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *