Samsung зае лидерското място на пазара на телефони

 През последните месеци Samsung спечели особено много от силното търсене на смартфони от серията Galaxy, както и от увеличаване на продажбите на Galaxy Note.  Оперативната печалба на южнокорейският концерн достигна рекордните 5,85 трлн. вона, което представлява почти двоен ръст спрямо същия период на миналата година. Приходите на компанията са се увеличили с 22% до близо 45,3 трлн. вона (30.3 млрд. евро).
 Samsung очаква, че в резултат на инерцията резултатите ще продължат да се покачват, заяви заместник председателят на Управителния съвет Робърт Юи.
 Успехите на пазара на смартфони в същото време компенсира по-слабото представяне на Samsung в бизнеса с чипове, който е натоварен от свръхкапацитет и падащи цени. Оперативната печалба на отдела за полупроводници през първото тримесечие е 760 млрд. вона- по-малко от половината от печалба през същия период на миналата година. Приходите са паднали с 13% до почти 8 трлн. вона. Въпреки това Samsung и в момента е световен лидер при чиповете за памет и LCD телевизори.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *