Samsung работи по два нови сгъваеми смартфона

Samsung работи по два нови сгъваеми смартфона, в опит да се възползва от формиращата се в момента пазарна ниша, съобщава „Блумбърг“.

Резултат с изображение за Samsung работи по два нови сгъваеми смартфона, в опит да се възползва от формиращата се в момента пазарна ниша, съобщава "Блумбърг".

Новината идва броени дни, след като компанията представи първия си сгъваем телефон – Galaxy Fold.

За единия от бъдещите сгъваеми смартфони се казва, че ще е подобен на мида, а за другия, че ще е подобен на Mate X на Huawei, според запознати източници с плановете на южнокорейската компанията. Galaxy Fold се сгъва навътре, подобно на тетрадка, докато версията на китайския производител се сгъва навън.

Galaxy Fold ще се продава за 1 980 долара, като се очаква да дебютира на пазара през април, информира infostock.bg.

Засега е рано да се прецени какво ще е търсенето на този тип смартфони, като мненията за бъдещето им са разнопосочни. Няколко големи играчи в сектора вече представиха свои варианти на огъващите се телефони, в това число Samsung, Huawei, LG, а други се канят да сторят това скоро.

„Все още никой не знае какъв е идеалният дизайн. Много от тези дизайни няма да бъдат успешни, но индустриалните играчи ще научат ценни уроци по пътя“, каза Брайън Ма, вицепрезидент на изследователската компания IDC.

Междувременно анализаторът на TF International Securities Мин-чи Куо каза в интервю за CNBC, че увеличава с 30% прогнозите си за 2019 г. по отношение на новия флагман на Samsung – Galaxy S10. Така вместо между 30-35 млн. единици, експертът очаква да се доставят 40-45 млн. единици.

От прогнозата на Куо става ясно, че търсенето на новите телефони на Samsung, в това число Galaxy S10e, Galaxy S10 и Galaxy S10 +, е по-добро от очакваното.

Samsung и Apple отбелязаха спад в доставките си през 2018 г. Двете компании получиха остри критики, че предлагат твърде скъпи телефони. Според анализаторите това е една от основните причини потребителите да предпочетат да не инвестират в нови, а да удължат използването на старите си устройства.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *