Samsung ще продава и реновирани смартфони

Samsung планира да започне програма за продажба на реновирани свои телефони от висок клас догодина, съобщи БТК, като цитира Ройтерс, която се позовава на информирани източници.

 

 

Най-големият производител на смартфони ще ремонтира скъпите си модели, върнати на компанията от клиенти, включили се в едногодишните програми на пазари като Южна Корея и САЩ.

След това Samsung ще продава тези реновирани телефони на по-ниски цени, отбелязва източникът, пожелал анонимност, тъй като планът все още не е официално обявен.
Не е ясно и до каква степен ще бъдат променяни телефоните, но обикновено реновираните телефони са с нов корпус или батерия.

Телефоните на конкурента Apple обикновено след една година са на цена 69 процента от цената при пускане, а на водещият модел на Samsung – Galaxy – 51 процента от първоначалната цена на американския пазар, според BNP Paribas.

Реновираните телефони могат да помогнат на компании като Samsung да засилят присъствието си в страни с нововъзникващи пазарни икономики като Индия, където устройствата висок клас струват около 800 долара и са извън възможностите на повечето купувачи, информира regal.bg.

Apple продава реновирани телефони в редица страни, включително САЩ, но не дава данни за продажбите. Компанията се опитва да продава такива iPhone в Индия, където средната цена на смартфоните е под 90 долара.

Продажбата на използвани телефони може помогне на Samsung да даде отпор на китайските си конкуренти, които подкопават пазарния дял на южнокорейския производител, а също така може да освободи капитал за инвестиции или да засили пазарното присъствие на компанията.

Deloitte посочва, че пазарът на използвани смартфони ще бъде на стойност над 17 милиарда долара тази година, като 120 милиона устройства ще бъдат продадени или върнати на производителя или телекомуникационната компания – около 8 процента от общите продажби на смартфони.

Програмата на Samsung за реновиране на телефони, подробностите по която окончателно могат да бъдат оформени още догодина, може да помогне на компанията да получава приходи от остарели скъпи смартфони, върнати от потребителите, които са преминали към по-нови версии.

Рискът да се предлагат реновирани устройства е, че те евентуално могат да намалят продажбите на други устройства на Samsung, които са среден клас.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *