Sharp купува РС бизнеса на Toshiba

Sharp води преговори за покупка на подразделението за персонални компютри на Toshiba, съобщи Ройтерс. Стойността на евентуалната поглъщане ще бъде около 45,7 млн. долара.Sharp купува РС бизнеса на Toshiba.

Резултат с изображение за шарп и тошиба

Подобна сделка изглежда незначителна на фона на големите поглъщания в ИТ индустрията. Но тя е интересна с това, че Sharp, която вече е под контрола на Foxconn, се завръща на пазара за персонални компютри, след като го напусна през 2010 г.

В последните години японските компании се оттеглят от бизнеса с РС, смартфони и потребителска електроника, вкл. телевизори, под натиска на конкурентите от Южна Корея и Китай. Sharp обаче, с подкрепата на новия си мажоритарен собственик, вече произвежда РС за други брандове, а сега и самата тя ще се намеси на РС пазара, информира technews.bg.

Очаква се сделката да бъде финализирана още тази седмица, според източници, запознати със ситуацията. Преговорите между двете компании все още са конфиденциални.

Представител на Toshiba е потвърдил през Ройтерс, че компанията води преговори с потенциални купувачи на РС бизнеса й, докато запитаните представители на Sharp са отказали коментар.

Японската компания Sharp очаква за пръв път да завърши на печалба от четири години под ръководството на новия си тайвански собственик Hon Hai Precision, известен най-вече с търговската си марка Foxconn.  Производителят на електроника обяви прогнозите за финансовите си резултати за края на текущата фискална година, приключила през март. Това би помогнало на компанията да продължи стратегията си с активни инвестиции, пише Reuters.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *