Sony влиза в бизнеса с дронове

Sony иска парче от пазара на дронове. Днес японският гигант представи проект, наречен Airpeak, който ще „подкрепи креативността на създателите на видео в пълна степен”, се казва в загадъчно съобщение за пресата.

Sony обяви намерението си да навлезе на конкурентния пазар на безпилотни апарати
(снимка: Sony)

Звучи така, сякаш Sony иска да конкурира производителите на потребителски безпилотни апарати като DJI, Parrot и Skydio, коментира Engadget. Това има смисъл, предвид опита на Sony на пазара за компактни и пълнокадрови безогледални камери, информира technews.bg.

Ако сте влогър или независим режисьор, който вече използва техника на Sony, може да се изкушите от дрон с подобна технология. Ако не друго, ще улесните оцветяването и комбинирането на кадри.

Фото и видео техника | Плевен | OLX
 В прессъобщението обаче Sony отбелязва как дроновете са довели до „ефективност на работния процес и икономии на енергия в индустриалния сектор”. В него пише също, че Sony възлага на марката Airpeak да отрази стремежа ѝ да допринесе за „по-нататъшното развитие и създаването на безпрецедентна стойност чрез технологията за изображения и сензори, както и чрез 3R технологии (реалност, реално време и дистанционно управление) в зоната на дрона”.

Не е съвсем ясно дали Sony прави заявка към потребителския или корпоративния пазар на дронове. Компанията вече има Aerosense – бизнес-фокусирано партньорство за дронове със ZMP, която е специализирана в проучване, снемане на събития на живо и създаване на карти с изображения от дронове.

Телевизионен сервиз : Телевизионен сервиз Сони, Поправка и ремонт на тв SONY

 Потребителският пазар на дронове обаче е труден за проникване от нови играчи. GoPro смяташе през 2016 г., че може да конкурира DJI, но нейният квадрокоптер Karma се оказа търговски провал. Този път обаче ситуацията е малко по-различна. DJI е засегната от нарастващата враждебност на американското правителство към китайските технологии. Следователно Sony може да стане предпочитан от Запада доставчик.

Дрон от Sony сможет развивать скорость до 170 км/ч - 4PDA
 Все пак японската компания ще трябва да се пребори с продължаващата пандемия на коронавируса, която затруднява хората да пътуват и да достигат до места, където биха искали да снимат със своите дронове. Ситуацията може да се подобри през пролетта на 2021 г., когато Sony планира официално да стартира своята инициатива Airpeak.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *