S&P 500 и Dow Jones продължават с рекордния си ход

Основните индекси на щатските борси приключиха сесията с минимални изменения на стойността си. За S&P500 и Dow Jones обаче това беше достатъчно, за да продължат да покоряват рекордни върхове. Стойността на Dow Jones се колебаеше през цялата сесия, но в крайна сметка завърши със слабо повишение.

Влияние върху търговията все още оказва решението на Китайската централна банка неочаквано да намали основните лихви в страната в опит да стимулира икономиката. Лидерите на страната днес пък декларираха, че при необходимост биха свили лихвите още и биха предприели действия по допълнително разхлабване на ограниченията пред кредитирането.

Притесненията на китайските власти са, че спадащите цени могат да предизвикат вълна от неплатежоспособност на бизнеса, фалити и загуба на работни места.

В същото време обемите в щатската търговия днес са слаби заради предстоящите почивни дни около Деня на благодарността, отбелязва Market Watch.

S&P 500 достигна ниво от рекордните 2 069,41 пункта, което представлява увеличение от 0,29% спрямо нивото, достигнато в края на миналата седмица. Това е 46-то подобрение на рекорда за индекса.

Стойността на Dow Jones през цялата сесия се колебаеше между слаби ръстове и спадове. В крайна сметка обаче търговията приключи на зелено, макар и с нищожното увеличение от 0,04% до 17 817,9 пункта. За 29-ти път през тази година индексът успява да покори исторически връх.

Засилената търговия с акции на биотехнологични компании изпрати стойността на Nasdaq с 0,89% нагоре. Индексът приключи търговията на ниво от 4 754,89 пункта.

Сред големите печеливши днес се нареди Tesla. Компанията съобщи, че е в преговори с германската BMW за съвместна работа по акумулатори. Пред Der Spiegel милиардерът и съосновател на Tesla Елон Мъск каза още, че очаква до 5-6 години компанията му да има работещ завод за батерии в Германия. В резултат акциите на компанията поскъпнаха с 1,73% до цена от 247,01 долара за брой.

С 1,92 на сто се повишиха акциите на Apple и цената им вече надхвърля 119 долара за брой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *