Tesla понижава цената на Model 3 за втори път

 

Снимка: Flickr / Don McCullough

Американският производител на електромобили Tesla понижава цената на Model 3 с 1 100 долара, пише CNBC.

Това е второто понижение на цената на модела, който според уебсайта на производителя на електромобили вече струва 42 900 долара.Tesla понижава цената на Model 3 за втори път.

Понижаването на цената идва след края на програмата за стимулиране на клиентите на Tesla на 1 февруари. Според изпълнителния директор на компанията Илон Мъск тази програма е направила колите твърде скъпи, особено Model 3.

Tesla достави по-малко от очакваните седани Model 3 през четвъртото тримесечие и намали цените на всичките си автомобили в САЩ, за да компенсира намалението на зеления данъчен кредит. Компанията бързо увеличава производството на своя Model 3, а по-ниските цени могат да ѝ помогнат да достигне до по-широк кръг от клиенти.

През четвъртото тримесечие на 2018 г. Tesla отчете печалба от 139.5 млн. долара, като тя е по-малка от очакванията на анализаторите.

При представянето на резултатите Илон Мъск заяви, че миналата година е била най-предизвикателната за Tesla. Той цитира данните за приходите, които са достигнали 21 млрд. долара за 2018 г., докато предходната година са били двойно по-малко.

Към това трябва да се добави, че четвъртото тримесечие на миналата година е второто поредно с печалба, а такова нещо компанията не е регистрирала никога. Всъщност в своята история Tesla има общо четири тримесечия на плюс.

В последния отчет на компанията се посочва, че са продадени 63 хиляди автомобила Model 3 и 27 хиляди бройки от сериите Model S и Model X, като приходите са 7.2 млрд. долара. Общите доставки са три пъти по-големи от тези през 2017 г.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *