Tesla Motors излезе на печалба

Tesla Motors с лекота победи очакванията на анализаторите за третото тримесечие като отчете печалба. Компанията не пропусна да добави, че доставя повече коли от очакваното и обеща да подобри надеждността на своята кросоувър.

Tesla Motors отчете печалба на двете бази – коригирани и некоригирани. Производителят на електрически автомобили, каза тя има нетна печалба от $22 млн. или 14 цента на акция, при приходи от $ 2,3 млрд., което е със 145% в сравнение със същото тримесечие на миналата година. На коригирана база, Tesla Motors отчита печалба от $111 млн., или 71 цента, информира факти.бг.

 На фона на добрите финансови резултати от Tesla Motors потвърдиха, че целта от 50 000 продажби на луксозния седан Model S и луксозния кросоувър Model Х си остава за втората половина на годината.Анализатори припомнят, че компанията държи рекорда от 13 последователни тримесечия със загуби. Една година по-рано компанията регистрира загуба от $230 млн.

Tesla, която стана публична компания през 2010 г., не е регистрирала нетна печалба за тримесечие от първото тримесечие на 2013 г.
Орлин ДЕЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *