Tesla Motors представи революционна батерия, която може да захрани цели домакинства

Американският производител на електромобили Tesla Motors представи революционна батерия, която може да захрани цели домакинства, предаде BBC.

Изпълнителният директор Илън Мъск обяви, че компанията ще произвежда батерии, които се захранват със слънчева енергия и могат да послужат на потребителите по време на прекъсвания в електрозахранването. Устройството ще позволи на потребителите да се изключат от електрическата мрежа или да използват електричество на места, където няма такава.

Tesla планира да започне продажбата на батерии това лято. При производството на презареждащата се литиево–йонна батерия се използва същата технология, която компанията използва за своите електромобили. Системата се казва Powerwall. Компанията планира да пусне на пазара батерия с мощност 7kWh за 3000 долара и 10kWh за 3500 долара.

За сравнение Tesla посочва, че един плосък телевизор консумира около 0.1kWh електроенергия, сушилня – 3.3kWh, а лаптоп – 0.05kWh. BBC отбелязва, че малко домакинство в тристайна къща във Великобритания използва средно около 3,200kWhs електричество годишно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *