Toyota изпревари Volkswagen по продажби

Продажбите на Toyota изпреварват тези на Volkswagen за четвърти пореден месец през октомври, което най-вероятно ще класира японския производител на първо място по продажби през тази година, предаде Reuters. По-рано в петък от Toyota посочиха, че в периода януари-октомври са продали общо 8,35 милиона автомобила, а данните на Volkswagen сочат, че до края на октомври брандът е продал 8,26 милиона возила. На годишна база представянето на японския производител също е по-добро от това на немския автомобилен гигант от месец юли насам.

По-рано през месеца Volkswagen посочи, че продажбите на компанията са регистрирали спад от 5,3% спрямо октомври миналата година. Именно през октомври производителят призна, че е измамил при замерванията на дизеловите емисии на автомобилите си, продавани на американския пазар от 2009 г. насам. Това може да струва на Volkswagen до около 30 милиарда долара през следващите години, изчисляват експерти.

Продажбите на групата Toyota от началото на годината спадат с 1,2% спрямо същия период на миналата година, докато тези на Volkswagen регистрират понижение от 1,7%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *